«Щоб здоровими зростати, про здоров’я треба дбати»

В ЗДО (яслах-садку) № 42 з 11 по 15 лютого 2019 року було проведено Тиждень сприяння здорового способу життя та безпеки життєдіяльності на тему:«Без здоров’я немає щастя».

Методично правильно, цікаво і змістовно були проведені комплексні заняття з валеологічного виховання та БЖД в молодших групах «Личко й руки треба мити, щоб здоровим завжди бути» (вихователі Савченко Н.А., Підгорна О.М.), в середніх групах «Всім відомо - це чудово, коли ти і ми здорові!» (вихователі Татарина О.В., Проценко Т.М.), на старших групах комплексне заняття з валеології «Я здоров’я бережу, сам собі допоможу» (вихователі Солонько Н.О., Фесун Л.А.) та на підготовчій групі інтегроване заняття «Щоб здоровими зростати, про здоров’я треба дбати» (вихователь Бойкова Т.Д.). В ході їх проведення вихователі закріпили знання дітей з валеологічного виховання, розвивали вміння та бажання підтримувати здоровий спосіб життя, здійснювали емоційно-ціннісний розвиток дошкільнят.

Заслуговує уваги проведення розваг з валеологічного і фізичного виховання – «Подорож до країни Неболійки» (молодші, середні групи, музкерівник Долотова О.Б.), «Зимові ігри та забави» (старші групи, музкерівник Твердохлєбова Н.Б.).

На належному рівні проведені бесіди з БЖД на різні теми: «Вітаміни наші друзі» (молодші групи), «Сніг – дуже грайливий, але небезпечний» (середні групи), «Правила загартування» (старші групи) , «Рух і здоров’я» (підготовча група). Під час їх проведення діти закріпили правила особистої гігієни, правила безпечної поведінки в зимовий період, як вберегтися від застуди, закріпили знання з валеології.

Під час проведення Тижня сприяння здорового способу життя проведені активні форми роботи з батьками:зустрічі, валеологічні практикуми, проведенння консультацій та засідання клубу "Молода Сімя".

Кiлькiсть переглядiв: 437