Дошкільник у світі мистецтва

29 листопада 2018 року в ДНЗ № 42 проведено відкритий показ «Дошкільник у світі мистецтва», який був спрямований на формування художньо-продуктивної компетенції дошкільника.

На молодшій групі «Берізка» вихователь Підгорна О.М. провела інтегроване заняття на тему: «Український віночок». Вихователь познайомила дітей з українським національним вбранням, зокрема українським віночком, його історією, символікою квітів та стрічок, та призначенням вінка – оберіг дівочий. Також запропонувала дітям самостійно прийняти участь у виготовленні вінка – приклеювання стрічок, під час аплікації. Ольга Миколаївна використала музичний супровід на занятті - українську мелодію під час проведення гри «Одягни віночок», що сприяло естетичному та емоційному розвитку дітей.

На середній групі «Чомучка» вихователь Горовецька А.О. провела інтегроване заняття – ознайомлення дітей з репродукцією картини І.Левітана «Золота осінь». Вихователь закріпила знання дітей про ознаки осені, її красу, забарвлення. Вчила використовувати набуті враження при аналізі художнього твору І.Левітана. Познайомила дітей із жанром живопису – пейзажем. Формувала вміння, вдивляючись у зображене, відзначати застосовані художником засоби виразності: колір, відтінки, лінії. Ефективним було застосування художньо-дидактичної гри «Мандруємо картиною».

На старшій групі «Оленка» вихователь Данилів К.Г. провела інтегроване заняття – ознайомлення дітей з репродукцією картини К. Трутовського «Одягають віночок». Вихователь познайомила дітей із побутовим жанром живопису, вчила виділяти основні засоби виразності: колір, композицію; розуміти зміст картини, описувати дії зображених персонажів. Ефективним було застосування прийому: «входження в картину», під час якого діти описували свої враження та відчуття уявляючи себе поряд з героями картини.

Вихователь під час заняття розвивала у дітей смак до творів живопису відомих українських художників, творчу уяву. Виховувала естетичне ставлення до навколишнього світу та його краси.

Кiлькiсть переглядiв: 386