Тиждень в Іспанії

Літо – це чудова пора не лише для відпочинку, а й для навчання. Делегація в складі директора НВК «ЗНЗ І-ІІІ ступенів №9 – спеціалізована школа» Малишевої Тетяни Анатоліївни, учителя іспанської мови Балуби Олени Анатоліївни, учня 10-А класу Малишева Олексія та бувшої учениці закладу Міщенко Софії, в цьому переконалися. Посольство Королівства Іспанії нагородило Балубу Олену стипендією на тижневі курси підвищення кваліфікації в мовній академії Mester в місті Саламанка, а учні виявили бажання покращити іспанську мову та познайомитися з Іспанією поближче.

За 5 днів наші українські діти відвідали 20 уроків іспанської мови, отримали чудові знання та показали себе. В їхній групі були студенти з Італії та Росії, але всіх об’єднала та здружила іспанська мова. Для кожного рівня викладачами академії розробляється спеціальна програма, роздруковуються матеріали та готується матеріал для мультимедійної дошки. До речі, використання мультимедійної дошки під час занять це – дещо буденне та необхідне, завдяки чому уроки набувають незвичної форми.

Олена Балуба протягом 5 днів відвідала 20 уроків методики, літератури та технології. Група слухачів складалася з 16 чоловік, більшість яких були американцями. Насолода від спілкування та обмін досвідом виходили далеко за межі класу.

Щодня після обіду обов’язково була безкоштовна екскурсійна програма під час якої ми відвідали університет Саламанки, який по праву вважається найстарішим університетом Європи (він з'явився ще в 13 столітті. Сама будівля, де розташовується навчальний заклад, є пам'яткою архітектури 16 століття. Серед тих, хто закінчив університет Саламанки, такі люди, як Христофор Колумб, відомий драматург Лопе де Вега, конкістадор Фернандо Кортес, а також людина, що створила Дона Кіхота - Сервантес. Відвідував університет і перший єзуїт Італії - Ігнатій Лойола), перлина Саламанки – Кафедральний собор (він складається з двох будівель, але на перший погляд це можна і не помітити. Стара частина собору належить до 11 століття, а нова була побудована п'ять століть тому. У храмі розташовується покровителька міста. Це статуя Діви Марії 12 століття, багато прикрашена і сама є визначною пам'яткою), досі цілий міст пілігримів, по якому перші мандрівники йшли до святинь, яких предостатньо на цій землі. Одна з них - собор св. Іоанна), Будівля "Будинок мертвих" (кажуть, що над цим будинком з різьбленою черепицею висить страшне прокляття. Можливо, що там навіть водиться нечисть).

У Саламанці багато музеїв, однак варто сказати, що саме місто чимось нагадує музей. Тут так багато стародавніх і дивовижних споруд, наповнених старими речами, що, прогулюючись вулицями, відчуваєш себе учасником історії.

Незабутньою була подорож до Португалії. Місто Авейро дійсно казкове, а пляжі просто неймовірні!

Неможливо описати все-все, тому маленька порада всім, хто має нагоду відвідувати уроки іспанської мови: не просто відвідуйте уроки, а вчіть, запитуйте, читайте, дізнавайтеся! Це все відкриє вам двері в новий, досі непізнаний вами, світ та подарує нові можливості для розвитку та самовдосконалення!

Наступна зустріч із Саламанкою та академією запланована на квітень 2018. Є бажання поїхати з нами? Вчи іспанську мову!

/Files/images/znz__9/salamanka/20170716_210708.jpg/Files/images/znz__9/salamanka/DSCN8400.JPG/Files/images/znz__9/salamanka/DSCN8401.JPG/Files/images/znz__9/salamanka/DSCN8438.JPG/Files/images/znz__9/salamanka/DSCN8654.JPG/Files/images/znz__9/salamanka/DSCN8660.JPG/Files/images/znz__9/salamanka/DSCN8675.JPG/Files/images/znz__9/salamanka/DSCN8684.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 329