Формуємо свідому безпечну поведінку молодших дошкільників у побуті

24 квітня 2015 року в ДНЗ (ясла-садок) № 20 відбулося засідання міського методичного об'єднання вихователів молодших груп дошкільних навчальних закладів на тему: «Формування свідомої безпечної поведінки молодших дошкільників у побуті».

На початку засідання вихователь-методист Светлічна О.В. окреслила проблему безпеки життєдіяльності людини, яка визнається у всьому світі і представляє серйозну проблему сучасності, та ознайомила присутніх із досвідом роботи ДНЗ № 20 з даного питання.

У практичному блоці роботи учасники методичного об’єднання переглянули інтегроване сюжетне заняття на тему: “Курчата” (поєднано реалізацію завдань фізичного виховання та безпеки життєдіяльності), яке провела вихователь Худяй Л.В. Заняття проходило у віршованій формі з музичним супроводом відповідно до виду рухів. Під час масажу дрібних м’язів рук, комплексу загальнорозвиваючих вправ було використано нестандартне обладнання - килимки “здоров’я” з кукурудзою для поліпшення кровообігу, стійкості організму до зовнішніх впливів. У грі “Безпечні-небезпечні”, під час ходьби по мотузці з мішечком на голові, малюки закріпили уміння утримувати правильне положення тіла, постави, рівноваги та показали свої знання щодо використання в побуті безпечних предметів. А під час імпровізованого “гасіння пожежі” діти долали перешкоди: повзали по місточку, оббігали пеньочки, стрибали через горбочки, в струмочку воду набирали і на хатку Кізочки виливали. Використовуючи інноваційну освітню технологію мнемотехніку, зокрема прийом “піктограми”, маляти вчили Кізочку правилам поведінки в побуті. Під час рухливої гри “День і ніч” діти закріпили правила поведінки з незнайомцями. Проведена з дітьми малорухлива гра “Знайди курча” сприяла прояву дитячої турботи та викликала бажання прийти на допомогу тим, хто потрапив у біду. Вихованці поглибили знання про побутову безпеку, коли зустріли маму – Курочку, а також повторили номери служб телефонів до яких можна звернутися в небезпечній ситуації. З гарним і бадьорим настроєм герої казки та малюки виконали пісню-танок про правила безпечної поведінки.

Підгорна А.В., інженер з охорони праці управління освіти, молоді та спорту, яка також була присутня на даному заході, відзначила, що така форма роботи сприяє набуттю дітьми практичних знань та навичок, формує здоровий спосіб життя і привчає малюків до основ безпеки життєдіяльності.

/Files/images/dnz__20/bezpechna_povednka/1.JPG/Files/images/dnz__20/bezpechna_povednka/2.JPG/Files/images/dnz__20/bezpechna_povednka/5.JPG/Files/images/dnz__20/bezpechna_povednka/3.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 228