Тімбілдінг – ресурс згуртованого колективу

У житті кожного колективу відбувається зміна поколінь: одні йдуть на заслужений відпочинок чи піднімаються кар’єрними сходами, інші шукають роботу з більшою заробітною платою або змінюють роботу за сімейними обставинами.

Як налагодити співпрацю з колегами в новому колективі, як організувати роботу та розподілити командні ролі так, щоб співпраця була плідною і злагодженою?

З метою згуртування колективу, створення комфортних умов співпраці між членами колективу з числа «новачків» 15.03.2021 року вихователь-методист закладу дошкільної освіти (ясел-садка) комбінованого типу № 43 Бабій О.В. провела тренінг «Тімбілдінг – ресурс згуртованого колективу».

Тімбілдінг (англ. Team building – побудова команди) або командоутворення, - є однією з перспективних моделей корпоративного управління, яка забезпечує повноцінний розвиток колективу і є одним з найбільш ефективних інструментів управління.

У заході взяли участь не тільки педагоги, а й бухгалтери, фахівець із публічних закупівель, помічник вихователя, завідувач господарства, які працюють у закладі відносно недавно.

Учасники тренінгу виконували інтерактивні завдання і вправи, які передбачали групову взаємодію або командну роботу, що стимулювало до більш активної комунікації, формувало вміння враховувати та поважати думку колег. Фокус-група працівників-«новачків» навчалась діяти злагоджено та приймати спільні рішення. Кульмінацією тренінгу стала тестова вправа «Пазли», яка показала, що «пазли складаються», тому майбутнє у нових членів команди є. А хто сумнівається в собі – колектив обов’язково допоможе.

Кiлькiсть переглядiв: 82