Світлофор нам всім моргає, до порядку закликає!

З метою профілактики дитячого дорожньо-транспортного травматизму і популяризації знань правил вуличного руху, в ЗДО № 42 з 7 по 11 вересня 2020 року було проведено Тиждень знань безпеки життєдіяльності на тему «Світлофор нам всім моргає, до порядку закликає!»

Змістовно і методично правильно, з використанням демонстраційного матеріалу проведені заняття по ознайомленню і узагальненню знань дошкільнят по правилам вуличного руху на різну тематику: «Добрий друг, наш – Світлофор» (вихователі молодших груп Орлик Л.Д., Татарина О.В.), «У гостях у Світлофора» (вихователі середніх груп Сидоренко С.А., Солонько Н.О.), «Про безпеку на дорозі» (вихователі старших груп Зюзь С.Г., Коробко О.О.), «Я крокую по дорозі» (вихователь підготовчої групи Горовецька А.О.).

На належному рівні проведені різноманітні дидактичні ігри, практичні заняття в Автомістечку з метою закріплення здобувачами освіти необхідних практичних знань та навичок щодо виконання правил дорожнього руху.

Цікаво проведені розваги на закріплення знань про правила дорожнього руху: ляльковий театр «Поважайте Світлофор» (вихователі Сидоренко С.А., Орлик Л.Д., музкерівник Долотова О.Б..), музично-анімаційна розвага «Школа пішохідних наук» (вихователі Зюзь С.Г., Горовецька А.О., музкерівник Долотова О. Б.).

Також змістовно проведені бесіди з БЖД: «Твій друг – Світлофор» (молодші групи), «Ми – пішоходи!» (середні групи), «Підкажи Незнайку ти» (старші групи), «У гостях у Світлофора» (підготовча група).

Під час Тижня проведена комплексна робота з батьками з використанням різних форм роботи та соціальних мереж (Viber, Messenger):

- розміщено в батьківських групах «Що повинні знати діти про правила вуличного руху»;

- проведено консультацію для батьків: «Як запобігти дитячому дорожньо-транспортному травматизмові дітей»;

- проведено лекторій (онлайн) на тему «Вивчаємо правила вуличного руху разом з дітьми»;

- консультацію «Увага! Ваша дитина переходить вулицю»;

- освітлено у куточку батьків: «Вимоги до батьків щодо навчання дітей правилам вуличного руху.

Кiлькiсть переглядiв: 310