Повернутися до звичайного режиму

Цікавий день, що розпочав новий навчальний рік для дошкільнят

1 вересня 2020 року заклад дошкільної освіти (ясла-садок) № 35 зустрів своїх вихованців веселими дитячими піснями з улюблених мультфільмів, прикрашеними різнокольоровими прапорцями та повітряними кульками ігровими майданчиками, привітальною листівкою «Вітаємо з початком нового навчального року!».

В ранковий прийом найменші вихованці уважно слухали музику, що лунала на подвір’ї, а старші дошкільнята весело танцювали.

Навчальна діяльність у всіх групах включила цього дня завдання математичного змісту, що стане стартом для реалізації Указу Президента України «Про оголошення 2020/2021 навчального року Роком математичної освіти в Україні».

До малюків молодшої групи «Пізнайко» завітала лялька з повітряними кульками. Вихователь Юлія Куницька допомогла малюкам виконати завдання від ляльки Оленки: визначити, де багато кульок, а де лише одна, назвати, вгорі чи внизу аркушу паперу знаходиться квітка відповідного кольору та інші не менш цікаві завдання. Малюки переглянули відеопрезентацію «Один і багато».

В середній групі «Калинонька» вихователь Алла Перієнко провела інтегроване заняття з патріотичного та правового виховання «Сонечко мандрує Україною», де малюки дізнались про право всіх дітей на навчання, що 1 вересня по всій країні проходять перші уроки в школах, заняття у закладах дошкільної освіти. Розглядаючи картину «Українські символи» діти закріпили просторові відношення, поняття «великий - малий». В дидактичній грі «Ми маленькі українці» вправлялись у визначенні понять «широкий - вузький», «довгий -короткий». Діти розповідали вірші про рідний край та природу.

Дошкільнята старшої групи «Дивосвіт» разом з вихователем Людмилою Чудною розпочали заняття з патріотичного виховання на тему " Україна – наша батьківщина !" з прослуховування національного гімну. Вчили текст, закріпили знання про державні символи. Вихователь розповіла, як держава піклується про здоров'я, освіту, добробут українців.

Діти старшої групи «Червона Шапочка» під час заняття з патріотичного виховання «Моя Україно!», що провела вихователь Наталія Колєснікова, закріпили знання про державні символи, про рідне місто Олександрію, пригадали інші знайомі міста. Знайшли свою країну на глобусі і дізнались про поняття «масштаб» (число, яке показує, у скiльки разiв зменшено зображення мiсцевостi на мапi, планi або глобусi порiвняно з її дiйсними розмiрами на Землi).

Кiлькiсть переглядiв: 348