Повернутися до звичайного режиму

Добре мати поруч чотирилапого друга

03 березня 2020 року в закладі дошкільної освіти (яслах-садку) № 35 пройшли заходи в рамках "ІІ Всеукраїнського заняття доброти" на тему: "Гуманне та відповідальне ставлення до тварин", яке щороку організовує Благодійна організація «Благодійний фонд «Щаслива лапа» за підтримки Міністерства освіти і науки України.

Вихователь ясельної групи Дар’я Коваленко познайомила малюків з декоративним кроликом Ельзою. Діти спостерігали, як кролик гризе моркву та їсть сіно й капусту, розглядали хутро, слухали розповідь про повадки пухнастика а ще вчились доглядати за тваринкою.

Діти молодшої групи на занятті «Котик і його друзі» разом з вихователем Ольгою Смоляр розглядали портрет котика, грали в логіко-математичну гру «Знайди котика», гру з технології В.Воскобовича «Виклади фігуру», конструювали з будматеріалу будинок для муркотуна і читали вірші, а наостанок пригадали, що корисного для котика вони зробили протягом заняття.

На ігровому занятті «Наші любі тварини» вихователь Вікторія Кулікова сприяла формуванню у дітей середньої групи почуття відповідальності і дбайливого ставлення до чотирилапих друзів, бажання піклуватися про них. Розповіла про благодійну організацію нашого міста, яка опікується безпритульними собаками та котами.

Вихователь Наталія Колєснікова провела з дітьми І старшої групи заняття на тему: «Добре мати поруч друга». З розповіді педагога дошкільнята дізнались про історію дружби людини і собаки. Діти з задоволенням грали в гру «Кіт чи собака», вели діалог на тему: «Тваринки потребують нашого догляду», обговорювали проблему безпритульних тварин та вивчили правила поводження з тваринами на вулиці і вдома.

Незабутні яскраві враження отримали дошкільнята ІІ старшої групи, яких на екскурсію до зоомагазину «В світі тварин» повела вихователь Юлія Єлі. Під час пішоходного переходу до зоомагазину "В світі тварин" діти зробили зупинку біля місця, де знаходяться безпритульні собаки. З розповіді вихователя діти дізнались, що люди часто виявляються невдячними за те, що тварини роблять для них, викидаючи своїх вихованців на вулицю. Бувають випадки, коли тваринка загубилась, і господарі не можуть її знайти, а бувають і такі безвідповідальні господарі, які й не шукають. Педагог розповіла малюкам, як можна допомогти таким тваринам а також про людей, які переймаються долею безпритульних тварин (спеціалісти ветеринарних клінік, волонтери та працівники притулків для тварин).

В зоомагазині з маленькими відвідувачами спілкувалась продавець-консультант. А запитань від дошкільнят було безліч.

Вихователь-методист Жанна Журба запропонувала старшим дошкільнятам намалювати разом з батьками своїх домашніх улюбленців. Діти поділились не тільки захоплюючими розповідями про них, але і своїми враженнями від самого процесу зображення тварин.

Кiлькiсть переглядiв: 497