Інновації в музично-руховій діяльності

31 січня 2020 року музичний керівник ЗДО (ясел-садка) комбінованого типу № 43 Мороз Олена Миколаївна провела інтерактивне музично-динамічне заняття з використанням танцювально-ігрової гімнастики «СА-ФІ-ДАНСЕ» та елементів ейдетики на тему «Чаклунство Гірського короля».

Танцювально-ігрова гімнастика «СА-ФІ-ДАНСЕ» є одним із найемоційніших засобів оздоровлення і водночас творчого розвитку дошкільників, мета якої – сприяння всебічному розвитку особистості дошкільника від 3 до 7 років. Основні завдання технології - зміцнення здоров’я; розвиток психомоторних і творчих здібностей, мислення, уяви та пізнавальної активності; розширення кругозору; формування навичок емоційного вираження рухів під музику, розкутості і творчості в рухах.

В театралізованому дійстві брали участь вихованці хореографічного гуртка. Діти з великим задоволенням залучилися до опанування нових цікавих видів роботи: ігроритміки , ігрогімнастики, ігротаночків, пластичного ігрового стретчингу, гри-подорожі. Для полегшення запам’ятання послідовності рухів танцю музичний керівник використала інноваційну технологію «Ейдетика», за допомогою якої через мультимедійну дошку здійснювався показ. Для забезпечення яскравого сприйняття музичного репертуару усе заняття було насичене змістовними слайдами.

Діти отримали величезне задоволення від участі в занятті, адже воно було не просто традиційним, а сучасним і креативним.

Кiлькiсть переглядiв: 413