Використання здоров'язберігаючих технологій в роботі з дітьми

04 грудня 2019 року в ЗДО (ясла - садок) № 29 для вихователів проведений семінар на тему: «Використання здоров'язберігаючих технологій в роботі з дітьми».

Вихователь – методист Дробот О. М. ознайомила педагогів із здоров’язберігаючими технологіями у роботі з дітьми, що створюють безпечні умови перебування, навчання та виховання дітей в закладі дошкільної освіти, сприяють розвитку дитячої творчості та особистості. Вона ознайомила присутніх з методикою Хатха – йога. Для активізації учасників, створення позитивної атмосфери були проведенні вправи – асани «Дерево» та «Гора», а також вправа дихальної гімнастики «Веселий носик». Для поповнення практичних знань із Су – Джок терапії проведено нестандартне заняття «Космічна подорож».

До уваги педагогів вихователь Павленко С. В. представила технологію Арт – терапія. Під час презентації матеріалів з власного досвіду вихователя, педагоги мали змогу отримати рекомендації щодо практичного застосування у свої роботі з дітьми інноваційної технології «Нетрадиційні техніки малювання».

Вихователь Куліда В. В. ознайомила присутніх з новою технологією «Квіткотерапія» та провела з учасниками семінару вправу «Асоціації за запахом».

Вихователь Гладищук Т. В. провела з педагогами антистресовий масаж.

Семінар пройшов у доброзичливій та невимушеній обстановці. Наприкінці роботи семінару вихователь – методист Дробот О. М. побажала вихователям використовувати оздоровчі технології у своїй роботі.

Кiлькiсть переглядiв: 368