Нетрадиційне заняття з ліплення в старшій групі «Сонечко»

05 грудня 2019 року в старшій групі №25 «Сонечко» ЗДО(ясел-садка) комбінованого типу № 43 було проведено заняття «Чарівна Мишка». Вихователь Туз Ольга Василівна вирішила звернутися до двох глобальних трендів в інформаційному просторі – новітніх технологій та екології. Таке неймовірне поєднання вона втілила досить органічно на занятті для дошкільнят.

Діти прослухали казку про Мишку, яка мандрувала чарівними українськими краєвидами, і дуже хотіла стати корисною людям, тому Мудрий Професор зробив її комп’ютерною. Розповідь супроводжувалася яскравими слайдами для кращого сприйняття інформації.

Потім діти мали змогу зліпити власну Чарівну Мишку з солоного тіста, що вони зробили дуже вправно і охоче. Не обійшлося й без сюрпризного моменту – кожен отримав «ноутбук», біля якого розмістив виріб, цим самим зробивши Мишку комп’ютерною.

Діти були дуже задоволені заняттям, адже сучасне покоління з перших років життя активно освоює сферу ІТ-технологій. Вихователь пояснила, що ідея заняття виникла під час щоденного спілкування з самими малюками, а основною метою було навчити дітей новому, потрапивши до сфери їх інтересів.

Мікс тем захисту природи та розвитку технологій справив незабутнє враження і створив у малюків стійку асоціацію, що світовий прогрес може не тільки шкодити, а й позитивно впливати на навколишнє середовище.

Кiлькiсть переглядiв: 518