Ми обираємо життя!

З 06.05.2019 р. по 10.05.2019 р. В ЗДО № 25 проходив перший етап 5-го Глобального Тижня безпеки дорожнього руху ООН.

Найцінніше, що є в людини – це здоров'я і життя. Часто, втягуючись в кругообіг повсякденності, ми забуваємо про те, скільки небезпек підстерігає, людину на життєвому шляху. Адже людина може запобігти біді, уберегти себе від небезпек, якщо буде володіти елементарними знання з основ безпеки життєдіяльності.

Тому під час Тижня актуальним завданням педагогічного колективу закладу дошкільної освіти (ясла-садка) № 25 стало якнайбільше та найцікавіше донести інформацію до дітей про правила дорожнього руху. Всі вихователі дошкільного закладу під час Тижня провели єдиний урок: «Безпека на дорозі – безпека життя», під час якого ознайомили малюків із правилами поведінки на дорозі.

В III молодшій групі «Колосок» вихователь Похильченко М. О. провела квест-гру: «Правила дорожні знай – життя й здоров'я оберігай!». Метою даного квесту було закріпити знання дошкільнят про правила дорожнього руху, безпечної поведінки на вулиці. Вихователь вчила дітей використовувати набуті знання в реальних умовах, знаходити правильне рішення в нестандартних ситуаціях. Під час квесту команди переміщувалися від станції до станції, здійснювали зупинки: «Ситуація», «Пасажир. Пішохід», «Склади дорожній знак», «Відгадай загадку». Дошкільняти активно приймали участь у квесті, із задоволенням виконували завдання. Змагання показало, що діти знають правила дорожнього руху та вміють знайти вихід з будь-яких ситуацій, пов’язаних з дорожнім рухом.

В I старшій групі Рушничок вихователь Г.Стороженко провела бесіду на тему: «Будь свідомим пішоходом», у ході якої ознайомила дітей із дорожнім транспортом, нагадала правила безпечного переходу дороги та закріпила знання малят під час екскурсії до світлофору.

Також протягом Тижня проводилися консультації, бесіди, анкетування, надавались поради для батьків з питань безпеки дітей на дорозі.

Кiлькiсть переглядiв: 404