Методичне об’єднання для вихователів ясельних груп закладів дошкільної освіти

19 березня 2019 року в закладі дошкільної освіти (яслах-садку) № 35 відбулось методичне об’єднання для вихователів ясельних груп закладів дошкільної освіти міста на тему: «Використання інноваційних технологій в пізнавальному розвитку дитини раннього віку».

Вихователь-методист Журба Жанна Михайлівна у своїй доповіді розкрила питання «Психічні процеси у дитини раннього дошкільного віку». А у фото- та відеопрезентаціях «В.В.Воскобович –автор методики розвиваючого навчання» розкрила ідею методики В.Воскобовича.

Вихователь Перієнко Алла Миколаївна поділилась досвідом використання даної технології у роботі з дітьми ясельного віку та означила завдання на наступний молодший, середній та старший дошкільний вік.

У відеопрезентації «Інноваційні технології в роботі з дітьми» було показано технології, які використовують вихователі закладу: мнемотехніка, методика М.Єфименка «Театр фізичного виховання» фітболгімнастика.

Під час практичного блоку вихователі переглянули сюжетно-ігрове заняття з мовленнєвого та пізнавального розвитку з елементами інноваційної технології В.Воскобовича на тему: «Весела мандрівка до бабусі у село». Діти разом з вихователем Перієнко А.М. вирушили у подорож на потязі у село, де їх зустріла бабуся Орина – вихователь Кулікова Вікторія Василівна.

Бабуся показала свою хатинку, а малюки будувати схожі хатинки з квадрата Воскобовича. На господарському подвір`ї малюки погодували тварин, пригадали їх будову та пограли в гру «Хто як кричить». Бабуся запропонувала дітям скласти тварин з частин. А після веселого таночку малята отримали нове завдання від бабусі Орини викласти фігуру козеня з геометричних фігур за аналогією гри Воскобовича «Ліхтарики». На цьому сюрпризи від бабусі не закінчилися. Діти пройшли до домашнього кінозалу і пограли в інтерактивну гру «Тварини та їх дитинчата». На завершення заняття дітлахи разом з бабусею створили картину «На пасовищі». Справжнім сюрпризом для малюків було те, що бабуся «подоїла корову» та пригостила малят смачненьким молочком.

На завершення практичного блоку методоб`еднання вихователь-методист Журба Жанна Михайлівна провела з гостями майстер-клас «Працюємо з квадратом Воскобовича».

Кiлькiсть переглядiв: 390