Водиця - чарівниця

05 лютого 2019 року в старшій групі «Калинка» закладу дошкільної освіти (яслах - садку) № 20 вихователь Репенько О.А. провела комплексне заняття природничоекологічної спрямованості на тему «Водиця - чарівниця. Збереження водних ресурсів».

Під час заняття вихователь використала загадки про воду, підготувала цікаве відео про значення води в природі та для людини, закріпила дані знання дітей в грі «Кому потрібна вода?». Цікавою для малюків була пошуково – дослідницька діяльність, під час якої діти встановлювали та закріпили властивості води (прозора, без кольору та запаху, розчиняє речовини, забруднюється), з’ясували, які природні матеріали тонуть у воді, а які ні, та чому. Сильне враження на дітей справило відео про забруднення річок та океанів пластиковими відходами, що сприяє знищенню мешканців підводного світу. Дошкільники склали прості правила економного споживання води та посильної боротьби за чистоту довкілля.

Під час заняття діти дали відповідь на питання, чому вода чарівна та як люди можуть сприяти збереженню водних ресурсів нашої блакитної планети.

Кiлькiсть переглядiв: 454