«Зима-чарівниця»

Проблема розвитку художньої творчості дитини набуває в наш час особливого значення. Для успішного вирішення цієї проблеми велике значення має розвиток творчих здібностей, дитячої активності та креативності.

Стало традиційним проведення в ЗДО № 42 тематичних тижнів з художньо-естетичного розвитку дошкільнят. Тому з 21 по 25 січня 2019 року був проведений тиждень на тему: «Зима-чарівниця».

На молодшій групі «Сонечко» (вихователь Савченко Н.А.) було проведено заняття з ліплення на тему: «Веселі Сніговики», під час якого вихователь формувала у дітей творчі здібності, сприйняття та пізнання навколишньої природи. Виховувала інтерес до оточуючого.

На молодшій групі «Берізка» вихователь Зюзь С.Г. провела заняття з малювання на тему: «Зимовий пейзаж», під час якого познайомила дітей з видом живопису – пейзажем та творами відомого українського художника Глущенко М.П. Розвивала у дітей пізнавальний інтерес до творів мистецтва. Виховувала естетичне сприйняття навколишнього світу.

Вихователі середніх груп «Чомучка», «Віночок» Проценко Т.М. та Татарина О.В., провели заняття з аплікації на тему: «Засніжена ялинка» та з малювання на тему: «Веселий сніговик». Вихователі звертали увагу на композицію, колорит та художню гаму картин про зиму. Розвивали творчі здібності та виховували самостійність під час робіт.

На старшій групі «Оленка» та підготовчій «Лісова казка» вихователі Данилів К.Г., Бойкова Т.Д. провели інтегроване заняття з аплікації на тему: «Де зимує ведмежатко ?». У ході проведення занять педагоги створювали сприятливі умови для формування таких якостей, як ініціативність, допитливість, розумова активність та самостійність, цікавість. Розвивали емоції радості, захоплення, натхнення. Виховували творчу активність, художнє мислення, здібність.

Проведення тематичного тижня «Зима-чарівниця» сприяло активному залученню дітей до чарівного світу мистецтва, вихованню духовно багатої та нестандартно творчої особистості, яка має високий потенціал і високу культуру.

Кiлькiсть переглядiв: 338