Міжнародний конкурс Diamond Challenge for High School Entrepreneurs

Для підтримки та розвитку молодіжного підприємництва 14 та 15 березня 2019 року в Україні відбудеться фінальний етап конкурсу Diamond Challenge for High School Entrepreneurs (для молодих підприємців віком 15-18 років).

Вихованці гуртка «Основи науково-дослідницької діяльності»БДЮТ, слухачі наукових секцій КМАНУМ (керівник Піскова Світлана Вікторівна) стали фіналістами національного відбору конкурсу та отримали шанс поборотися за 1000 доларів і можливість представляти Україну зі своїми проектами в США.

Проект «DOME

Автори проекту: Маркова Яна, Лавренко Софія, Колєснік Валерія

Конкуруючі технології в будівництві «розумних» будинків і споруд – це заощаджувальні системи керування опаленням, освітленням та іншим комунікаційним устаткуванням. За прототип взято архітектурну форму у вигляді природного алмазу-діаманту. «DOME» – це проект конструкції житлового будинку, що дозволяє використовувати сонячне світло як інструмент освітлення і утеплення приміщень. Такий підхід дає можливість зменшити споживання електроенергіі в житлових приміщення та заощадити на комунальних платежах.

Проект InSky Light

Автори проекту: Стеблина Дмитро, Терентьєва Єлизавета

За допомогою використання електромагнітних процесів поля Землі пропонується замінити всесвітню мережу електричного зв'язку на нове покоління бездротових мереж. Ця нова модель вимагає нових способів видобутку і транспортування енергії, яка є природньою. Запропонована технологія «Insky Світло» дає можливість отримувати і поставляти електроенергію в будь-яку частину земної кулі, в будь-який час року, з максимальною ефективністю і без мережі електропередач.

Проект Spektrum

Автори проекту: Глущенко Сергій і Максимова Аліна

Розроблено технологію виготовлення та нанесення покриття у вигляді наноплівки, колір якої досягається за допомогою використання природніх явищ, зміни довжин електромагнітних хвиль, при певному куті падіння на внутрішні поверхні заломлюючого покриву, за рахунок відбивання променів всередині цього покриву та частоти падаючого світла, яка співпадає з частотою електронів у матеріалі. Дана робота дозволить отримувати кольори поверхонь без використання традиційних фарб, до складу яких входять хімічні речовини, які негативно впливають на організм людини.

Кiлькiсть переглядiв: 427