Впровадження LEGO-технологій в освітній процес

SТRЕАМ-освіта — новий інтеграційний підхід до розвитку, виховання й навчання дітей. Цей напрям освіти інтегрує в собі завдання з формування в дітей загальних наукових уявлень про світ; ознайомлення їх з інформаційно-комунікаційними технологіями; розвиток уміння експериментувати, конструювати; навчання дітей основ опрацювання змісту тексту, грамоти, математики, а також різних видів мистецтва.

30 жовтня 2018 року в НВК «ЗНЗ І-ІІІ ст. №19 - ДНЗ «Лісова казка» відбувся майстер-клас для батьків «Гра з LEGO-безмежний простір для розвитку дитини та цікаве заняття для всієї родини». Вихователь середньої групи Таранець Л.Д. ознайомила батьків з новою технологією в роботі з дошкільниками: «STREAM-освіта дошкільнят: виховуємо культуру інженерного мислення», розповіла про використання конструктора LEGO в роботі з дітьми дошкільного віку на інтегрованих заняттях різного спрямування, залучила батьків до практичної діяльності щодо впровадження LEGO-технології в освітній процес закладу.

Вихователь старшої групи Липко С.О. 31жовтня 2018 року провела практикум для батьків «Коли, чому та як навчати грамоті дошкільнят».

Використання конструктора LEGO під час занять дозволяє вчитися граючи і навчатися в грі, яка є найважливішим супутником дитинства. Вихователь ознайомила присутніх батьків з творчими ідеями щодо використання конструктора LEGO в навчанні дітей грамоти, щоб вивчення літер стало ще цікавішим. В ході практикуму батьки за допомогою конструктора LEGO вправлялися у визначенні місця звука в слові, звуковому аналізі, складали речення за малюнком, викладали до них схеми.

Загалом заходи, проведені для батьків в ДНЗ сприяли плідному спілкуванню, роздумам та активізації знань про інноваційні технології, які використовують педагоги в роботі з дітьми. Батьки вихованців з бажанням брали активну участь у практичних заняттях та отримали багато позитивних вражень.

Кiлькiсть переглядiв: 397