Прогулянка педагогічним садом В.Сухомлинського

10 жовтня 2018 року у дошкільному навчальному закладі (ясла-садку) №14 вихователем-методистом Головатою О.С. був проведений з вихователями семінар-практикум до 100 - річчя від Дня народження педагога В.О.Сухомлинського на тему «Прогулянка педагогічним садом В.Сухомлинського».

Визначаючи сучасні ключові завдання та шляхи їх реалізації звертаємося до кращих надбань минулого. Безумовним взірцем у справі виховання є видатний педагог-гуманіст Василь Олександрович Сухомлинський.

Метою семінару було згадати головні ідеї В.Сухомлинського та знайти нові підходи до використання його педагогічної спадщини в умовах модернізації дошкільної освіти.

До педагогічного колективу на гостини завітала яблунька з «Матусиного саду» В.Сухомлинського. Яблунька мала «чарівні яблучка», кожне з яких мало символічне позначення ліній розвитку дитини. Вихователями було представлено нові, цікаві ідеї для використання у роботі з дітьми за лініями розвитку, а саме: використання нетрадиційного обладнання для занять з фізкультури, образотворчої діяльності, презентація макету «Школи під голубим небом», створення проекту метеостанції на території ДНЗ №14, виготовлення артбуків на основі оповідань В.Сухомлинського.

Таким чином вихователі ще раз доторкнулись до невичерпної скарбниці педагогічної творчості В.Сухомлинського та отримали практичні уміння під час семінару.

Кiлькiсть переглядiв: 321