«Казку покажемо – добру навчимо"

В.О.Сухомлинський — автор низки педагогічних праць: «Серце віддаю дітям», «Народження громадянина», «Як виховати справжню людину», «Павлиська середня школа», «Сто порад учителеві», «Батьківська педагогіка» та ін. Загалом він написав 41 монографію, понад 600 наукових статей.

Педагогічна спадщина В. Сухомлинського багатопланова. Вона зазнавала певної еволюції, постійно збагачувалася, поглиблювалася. Хоча він жив і творив у застійні часи, ставлення до його діяльності та ідей не змінилося. Його педагогічна концепція високогуманна і демократична, органічно поєднує класичну і народну педагогіку.

З нагоди відзначення 100-річчя від дня народження великого педагога, вшанування педагогічної цінності його творчості в ДНЗ№ 29 було проведено ряд заходів.

Так, вихователями всіх груп було проведено тематичні бесіди за творчістю В.О.Сухомлинського. На заняттях та прогулянках дошкільнята знайомились із казками педагога, вчилися розрізняти добро і зло, невимушено шукати відповіді на багато логічних питань.

Вихованці старших груп показали через драматизацію власне бачення таких казок як «Куди поспішали мурахи», «Покинуте кошеня» та «Навіщо казати дякую». Активну участь у приготування декорацій приймали батьки.

Кiлькiсть переглядiв: 360