Музейна педагогіка в дії

Декілька років поспіль педагогічні працівники закладів дошкільної освіти міста Олександрії працюють над впровадженням в практику роботи з дітьми музейної педагогіки. Та щоб навчити дітей, потрібно постійно розширювати свої знання. Тож, 21 вересня 2018 року вихователі-методисти ЗДО здійснили семінар-подорож на тему: «Духовними стежками рідного краю. Екскурсія до міста Полтави».

Відповідальні за проведення семінару С.Подгорна (ДНЗ № 39) та Н.Олійник (ДНЗ № 25) розповіли учасникам заходу про використання спадщини В.Сухомлинського в духовному вихованні дошкільників та про організацію міні-музеїв у дошкільних закладах.

У місті Полтаві була організована спеціальна програма з екскурсоводом, яка розповідала про історію міста. Першим відвідали Полтавський краєзнавчий музей, який є справжньою архітектурною перлиною, що гармонійно поєднала модерний і народний стилі. Вихователів-методистів найбільше зацікавив відділ етнографії, всі були вражені представленими експонатами. Також духовну насолоду учасники семінару отримали від унікальних експозицій Художнього музею імені М.Ярошенка. Поринувши у світ мистецтва педагоги оглядали неповторні картини світових та вітчизняних художників.

Далі методисти побували у зовсім молодому музеї весілля, де з учасниками семінару було інсценоване справжнє весільне дійство з женихом, нареченою та усіма гостями.

/Files/images/IMG_4265.JPG/Files/images/IMG_4318.JPG

Гарний захід відбувся і в селищі Проні, де господарка Солоха вразила гостей чарівним співом та смачними українськими стравами.

Підсумовуючи роботу, вихователі-методисти відзначили змістовність та дієвість даної інтерактивної форми методичної роботи, а отриманні під час семінару знання, розширили кругозір і допоможуть у подальшій роботі з вихователями та вихованцями ЗДО

/Files/images/IMG_4308.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 356