Літо – найкраща пора для зміцнення здоров’я дітей

Оздоровлення дітей в літній період – складова частина роботи дошкільного закладу зі зміцнення й збереження фізичного та психічного здоров’я дітей. Літо – найкраща пора, щоб розпочати рішучі дії задля здоров’я дитини, тож, діти максимально перебувають на свіжому повітрі, весь день бавляться у самих трусиках та легеньких майках. Щодня діти активно рухаються – бігають, стрибають, лазять. Пробіжки босоніж по травичці та веселе обливання водою – найулюбленіші забави дня. Майже всі заняття поводяться на подвір’ї. Сонячні ванни діти приймають ранком, коли повітря особливо чисте і не занадто пекуче а також ближче до вечора, коли сонце вже хилиться до заходу.

12 липня 2018 року, в дошкільному навчальному закладі № 35 для малюків день розпочався із зарядки на свіжому повітрі.

Під час пошуково-дослідницької діяльності «Бульбашки», «Тоне чи ні», «Вода, що не виливається», «Як швидше вилити воду із пляшки», яку провела з дітьми старшої групи вихователь Овчарюк Є.Ю. , дошкільники знайомились з властивостями землі, води, піску, повітря. А під час рухливих ігор, естафет, змагань була нагода з ними пограти. Ці ж самі об’єкти є базою для розвитку творчості дошкільнят. Діти будували пісочні містечка, башти, мости та тунелі , утворювали озера та канали.

Для дітей середньої групи вихователь Додатко Марина Вікторівна провела «Водну вечоринку», де діти бризкались з водних пістолетів, а ще були «маленькими художниками великих полотен».

Кiлькiсть переглядiв: 408