Літні розваги в ДНЗ №29

Щоліта деякі батьки прагнуть забрати свою дитину з садочку. Дітлахів везуть в село, на курорт або в дитячий табір. Однак не всі батьки можуть дозволити собі таке «задоволення», і малюк продовжує ходити в садок і в літній період. Щоб такі діти не відчували себе обділеними, вихователі дитячого садка № 29 придумують влітку різноманітні розваги в навчальному закладі.

Педагоги старших груп влаштовують дітям ігри з м’ячем: футбол, «вибивала», волейбол; для більш маленьких дітей використовують перекидання м’яча по колу. На дитячому майданчику діти середньої групи грають в «п’ятнашки», «хованки», в «море хвилюється раз» та ін. Між середньою та старшою групами організовуються різноманітні спортивні естафети з використанням спортивного інвентарю. Також літо — це самий сприятливий період для навчання . Під час проведення різних ігор хлопців молодшої групи навчають правилам дорожнього руху. При цьому вихователі використовують велосипеди та самокати в ролі транспорту.

Дитячий садок має ділянку зелених насаджень на своїй території і вихователі старших та середніх груп проводять кілька занять на тиждень з екологічного виховання. На наочних прикладах діти пізнають, як називається та чи інша рослина (дерева, квіти, чагарники). Також у дощову погоду проводяться заняття по виготовлення виробів з природних матеріалів.

У дитячому садку влітку малюкам подобається возитися в пісочниці, будуючи «кулички з піску», старші хлопці із задоволенням будують з піску різні колективні споруди, при цьому іноді їх просто важко відвернути від таких занять. Також цікаві для дітей такі заняття, як малюнки кольоровою крейдою на асфальті. Вихователями організовуються на свіжому повітрі різні конкурси такі як : свято літа, день іменинника, свято казки та ін.

Педагоги тісно спілкуються з батьками, тому у нас є можливість разом попрацювати з дітьми. Багато хто відзначає, що апетит після літніх прогулянок у дітей збільшується і сон стає міцнішим.

Кiлькiсть переглядiв: 351