Використання педагогічної спадщини В.О.Сухомлинського в екологічному вихованні дошкільників

04 травня 2018 року на базі дошкільного навчального закладу (ясел-садка) № 7 відбулося засідання методичного об’єднання для вихователів молодших груп міста Олександрії на тему: «Використання педагогічної спадщини В.О.Сухомлинського в екологічному вихованні дошкільників. Екологічна стежина».

Вихователь Артемюк А.С. за допомогою слайд-презентації нагадала присутнім про значення спадщини В. Сухомлинського та представила матеріали щодо створення та використання екологічної стежини в дошкільному закладі. Вихователь Курчицька О.О. поділилася власним досвідом з даної теми. А також презентувала практичну роботу з молодшими дошкільниками - цільову прогулянку «Подорож по екологічній стежині».

Вихователь з малюками подорожували на «Весняному трамвайчику» по майданчику закладу та ще раз згадали, закріпили ознаки весни. Під час подорожі на малюків чекало багато несподіваних зустрічей! Це і Лісовичок, і Білочка, і Шпак, яких майстерно зіграли учні ЗНЗ № 7 (колишні випускники дитячого садочка). Дітлахи з цікавістю обстежували об’єкти природи з допомогою казкових персонажів, милувалися красотою весняної природи. Педагог за допомогою опорних малюнків пригадала з дітьми казку, яку складали раніше на галявині Старого Дуба, який росте на подвір’ї закладу. Потім малюки зустріли Дідуся, який сумував, що його стара яблуня всохла і вже більше не буде в нього смачних соковитих яблук. Малята допомогли дідусю і з допомогою двірника посадили два саджанця. До посадки дерев також були залучені гості.

Під час підведення підсумків методичного об’єднання методист управління освіти, молоді та спорту Г.Коваленко та керівник методоб’єднання вихователів молодших груп О.Бабій відзначили актуальність даної теми на сьогоднішній день та зазначили, що методичне об’єднання проведено на високому методичному рівні.

/Files/images/20180504_101705.jpg/Files/images/20180504_101859.jpg/Files/images/20180504_101949.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 272