Морально-етичне виховання за творами В.О. Сухомлинського

У дошкільному навчальному закладі – яслах-садку № 39 управління освіти, молоді та спорту Олександрійської міської радивихователь Голіш Л.А. провела серію дослідів за творами В.О. Сухомлинського з метою морального виховання дітей. Це такі твори як: «Скляний чоловічок», «Краплина води», «Синій світ», «Блакитні журавлі».

Діти занурювали пензлики у темні фарби та опускали їх у пляшечку, з якої зроблено чоловічка, доходили висновку, що погані вчинки псують душу людини, як прозору воду робить брудною темна фарба.

Вихователь пропонувала дітям розглянути зображення журавлів і сказати, якими сьогодні здаються птахи кожному з них – блакитними, сірими чи іншого кольору. Діти пояснювали, чому так, зіставляли відповіді з своїм настроєм.

Сподобався дітям дослід з кольоровим склом. Дошкільники обирали собі по шматочку кольорового скла, розглядали крізь скельця різні предмети, описували, як змінилося все навколо, на що ставали схожими знайомі речі. Вихователь пояснювала, що такі чарівні перетворення здатні здійснювати не лише кольорові скельця, а й настрій та фантазія.

За допомогою цікавих та незвичайних дослідів вихователь невимушено підводила дітей до висновку: лише позитивні вчинки викликають справжню радість та задоволення.

/Files/images/1.4Сухомлинський.jpg/Files/images/1.3Сухомлинський.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 377