Наступність у роботі закладів дошкільної освіти та нової української школи

13 березня 2018 року в санаторному ЗДО (ясла-садку) № 16 відбулося методичне об’єднання вихователів-методистів міста Олександрії на тему: «Радість розвитку: взаємодія дорослого і дитини», на якому були детально розглянуті засади державної політики у сфері освіти та принципи освітньої діяльності, відповідно до нового Закону України «Про освіту».

В інформаційно-практичному блоці вихователем-методистом Зеленою О.В. був проведений педагогічний квест, під час якого,за допомогою складених синквейнів на педагогічну тематику, учасники зібрання розглянули основні положення нової стратегії розвитку освітньої системи України, які закладають підвалини для нової української школи.

Теоретична частина перемежовувалися з практичними показами організованої діяльності дітей. Вихователь Корягіна І.Я. запросила всіх присутніх на освітню подорож до водойми, під час якої діти раннього віку познайомились з казкою Василя Сухомлинського «Як метелик плавав на ставку».

Вихователь Майстренко В.А. продемонструвала роботу з дітьми старшого дошкільного віку на тему: «Всі професії важливі» за вимогами нової редакції програми «Впевнений старт», результатом втілення якої є готовність дитини до систематичного навчання в умовах нової української школи.

У засіданні методичного об’єднання взяла участь викладач Комунального вищого навчального закладу “Олександрійський педагогічний коледж імені В.О. Сухомлинського ” Таранеко І. В., яка презентувала основні засади Концепції нової української школи та відмітила, що в дошкільному закладі вже сьогодні чітко прослідковуються аспекти реалізації деяких положень нової школи, що є наступністю в роботі ДНЗ та школи.

Учасники засідання відзначили високий рівень проведеного заходу та побажали колективу ДНЗ № 16 творчих успіхів на педагогічній ниві.

/Files/images/16892.jpg/Files/images/16894.jpg/Files/images/16895.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 238