Повернутися до звичайного режиму

Міжнародний день рідної мови

З метою утвердження статусу української мови як державної, піднесення її престижу, виховання у молодого покоління українців поваги до мови свого народу в ДНЗ №2 проведено захід до Міжнародного дня рідної мови.

У старшій групі вихователі Соколова Г.В., Калашнік Є.О. та музичний керівник Погрібна Т.Л. провели розвагу за темою: «Я-українець, моя рідна мова – українська». Діти читали вірші про українську мову, рідну Батьківщину. Співали українські пісні, прославляли рідну мову в прислів`ях та приказках,грали в мовні ігри, танцювали українські таночки.
Ми живемо на чудовій, багатій, мальовничій землі - на нашій славній Україні. Живемо у вільній незалежній державі. Розмовляємо рідною державною українською мовою. А мова - у нас багата, мелодійна, щира, як і душа українського народу. ЇЇ зміцнення та розвиток- почесна місія від наймолодшого до найстаршого громадянина України.
Материнське слово –оберіг і духовне джерело життя. Не з примусу, а лише за покликом власного сумління та гідності плекаймо у душах любов до рідної мови.

Кiлькiсть переглядiв: 359