Наша мова – солов’їна

З 19 по 23 лютого 2018 року в ДНЗ № 42 проведено тематичний Тиждень на тему: «Наша мова - солов’їна» до Міжнародного дня рідної мови. Під час проведення Тижня педагоги поглибили знання дітей про Україну, її державні та народні символи, закріпили уявлення про українську мову як державну мову нашого народу.

У ході Тижня «Наша мова - солов’їна» вихователем-методистом Ванжулою І.В. проведено засідання Клубу шанувальників української мови для педагогів на тему: «Пізнавальна і виховна сила слова у творах В. Сухомлинського». Твори великого педагога не лише демонструють вміння автора майстерно володіти словом, а й спонукають розум і почуття вихованців до аналізу вчинків літературних персонажів, викликають бажання їх наслідувати, або, навпаки, чинити по-іншому, прищеплюють любов до Батьківщини, до рідної мови, до краси рідного слова;

У всіх садових групах садка в Куточках народознавства оформлені виставки «Рідній мові – шана всенародна», в яких в розміщені матеріали присвячені видатним українським поетам і письменникам, котрі прославляли нашу рідну мову.

У всіх вікових групах проведені комплексні заняття: розваги на теми: «Наше диво калинове – кохана українська мова», «Подорож до Королівства української мови»; розвиваючі ігри «Сплетемо вінок із звичаїв рідного краю», «Опиши Україну», «У чому може проявлятись любов до рідного краю?», «Намалюй, якою ти уявляєш свою рідну землю – Україну», «Яким словом можна назвати нашу мову», «Відгадай український національний посуд», «Назви рушничок», «Ребуси розв’яжи – про родину розкажи»; комп’ютерно-пізнавальні ігри «Я і Україна», «Народні традиції і звичаї українського народу», «Народні символи України».

Серед вихованців старших та підготовчих груп проведено конкурс на краще виконання напам’ять віршів про українську мову «Буду я навчатись мови золотої», переможці нагороджені Дипломами.

Проведення Тижня «Наша мова - солов’їна» сприяло розвитку пізнавальної та мовленнєвої активності його учасників, уміння орієнтуватися в інформаційному просторі, застосовувати набуті знання на практиці, а найголовніший здобуток – формування патріотичних почуттів у наймолодших представників нашої держави, любові та поваги до нашої рідної мови.

Кiлькiсть переглядiв: 181