Фізкультурно-оздоровча діяльність в ДНЗ № 29

Протягом останніх років одним з пріоритетних завдань закладу є організація роботи фізкультурно-оздоровчого напрямку з метою зміцнення здоров’я дітей та формування навичок здорового способу життя.

В період грудня-січня завідувач Малишева Л.А. проводила тематичне вивчення стану роботи ДНЗ з фізичного виховання дітей. За результатами роботи була проведена педагогічна рада, семінарські зайняття, відкриті покази роботи з дітьми.

У закладі створено необхідні умови для здійснення роботи з фізичного виховання та зміцнення здоров’я дітей, у наявності весь необхідний інвентар для проведення фізкультурних занять (мати, дуги, лави, ребристі та похилі дошки, гімнастична стінка), є цікаве нестандартне обладнання. Вихователі спільно з батьками створюють доріжки здоров’я, що містять квасолю, каштани, горіхи. Поряд з традиційними атрибутами для проведення колективних вправ використовується султанчики, пластикові пляшки. Обладнано спортивний майданчик: яма для стрибків, встановлено скати, колоду, лави, гімнастичні стінки, ворота для гри в футбол. Натягується сітка для гри в волейбол, в наявності переносні кільця для гри в баскетбол. У зимовий період заливається каток. У кожній віковій групі є фізкультурний модуль, укомплектований спортивним інвентарем: кеглями, скакалками, м’ячиками.

Протягом зазначеного періоду цікаво пройшли різноманітні заходи з дітьми. Вихователь Щупка О.Ю. під час сюжетного заняття в молодшій групі «В гостях у колобка» зуміла забезпечити необхідне рухове навантаження дітей через поєднання поточного методу виконання фізичних вправ та кількості їх повторів.

Весело та емоційно пройшло відкрите сюжетне заняття «Маленькі козачата» у старшій групі №1 під керівництвом вихователя Чуб М.А. Діти одягнені в спортивну форму з емблемами козаків не тільки показали свої спортивні уміння та навички, а й показали добрі знання з історії козаків.

Вихователь Павленко С.В. провела сюжетне заняття в старшій групі №2 з використанням фітбол м’ячів.

Вихованці спортивного гуртка «Школа здоров’я» (керівник вихователь Шмакова Т.В.) 16 січня показували вправи з елементами хатки-йоги, бебі-йоги, степ-аеробіки та релаксаційні вправи.

Кiлькiсть переглядiв: 225