Будь яка справа — потрібна та цікава!

07 лютого 2018 року вихователем Чорною Т.І. старшої групи «Барвінок» ДНЗ№ 20 була організована для дітей екскурсія до магазину.

Діти побували у продовольчому магазині «Черняхівські ковбаси», де мали змогу ознайомитись із працею продавця. Метою екскурсії було поглибити знання дітей про професії людей найближчого оточення, розширити уявлення малюків про призначення продовольчих магазинів, особливості та послідовність роботи продавців, відповідні трудові діїтавміння, знаряддя праці, матеріали, спеціальний одяг, ввічливість та уважність у взаєминах з покупцями; показати соціальну важливість праці; виховувати удитині бажання працювати наблаго іншим, творчо самореалізовуватись усуспільстві. У процесі екскурсій вихователь акцентувала увагу дітей на тих сторонах праці продавця, які мають вагоме значення для вихо­вання у дітей ціннісного ставлення до праці, формування їх власної трудової поведінки, ставлення до людей, речей.

Така форма роботи забезпечує найбільшу виразність уяв­лень малюків, максимальну дієвість отриманих знань. Діти на практиці уточнюють і закріплюють отримані знання, під час спілкування з представниками різних професій активно розвиваються комунікативні здібностей дошкільників.

Кiлькiсть переглядiв: 157