Використання ІКТ в роботі музичних керівників ДНЗ

07 листопада 2017 року в ДНЗ № 43 відбулось засідання методичного об'єднання музичних керівників м. Олександрії на тему: "Використання інформаційно-комунікативних технологій в роботі музичних керівників дошкільних навчальних закладів"

В ході методичного об’єднання було підкреслено думку про те, що дитина, яка живе в новітньому інформаційно-комунікативному просторі, потребує різних шляхів отримання нових знань, а тому навчання може бути продуктивним, якщо в його зміст буде закладено потреби сучасних дітей. Для цього педагоги повинні розробляти і використовувати в своїй професійній діяльності інноваційні технології виховання і навчання, спираючись на особливості сучасних дітей.

Завдання музичного виховання реалізуються шляхом використання декількох видів музичної діяльності в дошкільному закладі: слухання музики, співів, музично-ритмічних рухів, музично-дидактичних ігор. Засоби новітніх інформаційних технологій включаються у всі види музичної діяльності.

Практичний блок був представлений такими формами роботи з дітьми:

· пісочна анімація «Казка на піску» з використання відеодемонстрації через проектор на мультимедійну дошку (заняття театрального гуртка (молодша група), музкерівник Вечірко Л.І.);

· театралізована розвага «Городні пригоди» (старша група, музкерівник Мороз О.М., вихователь Воробей Н.В.)

Під час проведення роботи з дітьми за допомогою різноманітних комп’ютерних програм створювались ілюстровані слайд-презентації, звукові та відео доріжки, відео кліпи, анімаційні спецефекти, музично-дидактичні ігри і вправи, фонограми - плюс і фонограми-мінус.

Методист НМЦ управління освіти, молоді та спорту Коваленко Г.М., керівник методичного об’єднання музкерівників міста Ємеліна Л.І. та колеги-музкерівники ДНЗ міста високо оцінили підготовку та проведення заходу.

Кiлькiсть переглядiв: 124