Докільники у світі "Економіки"

Враховуючи актуальність економічного виховання дошкільнят, відповідно до річного плану роботи, в ДНЗ № 42 26-27 жовтня 2017 року був проведений відкритий показ на тему: «Дошкільник у світі економіки».

На старшій групи «Сонечко» вихователь Савченко Н.А. провела інтегроване заняття з економічного виховання та народознавства на тему: «Національна грошова одиниця». В ході заняття Наталія Анатоліївна познайомила дітей з таким соціально-економічним явищем, як гроші, з їх купівельною та накопичувальною здатністю, з їх культурно-історичним явищем: що таке гроші, якими були перші гроші, що було, коли не було грошей, як виглядають українські гроші, що на них зображено.

Вихователь старшої групи «Лісова казка» Орлик Л.Д. провела заняття на тему: «Тепла оселя», під час якого пояснила дітям залежність усього живого на Землі від тепла. Діти закріпили економічні поняття: потреби, ресурси, споживач.

Вихователь підготовчої групи «Ромашка» Підгорна О.М. провела інтегроване заняття з економічного та екологічного виховання на тему: «Дбаємо про чистоту міста». Педагог у процесі заняття привернула увагу дітей до необхідності дотримання чистоти в навколишньому світі, формувала у них свідоме дієве ставлення до природи рідного краю, бажання берегти і охороняти її.

На середній групі «Оленка» вихователь Данилів К.Г. провела комплексне заняття з економічного та соціально-морального розвитку на тему: «Привітання Афлотота з Днем народження».

Вихователь різновікової групи «Ведмежатко» Фесун Л.П. провела інтегроване заняття на тему: «Вода – це сік життя» з використанням пошуково-дослідницької діяльності. В ході заняття педагог розширила уявлення дітей про раціональне використання водних ресурсів нашої планети, їх значення в житті людей, тварин, рослин.

Проведення відкритого показу «Дошкільник у світі економіки» сприяло підвищенню педагогічної майстерності педагогів, вдосконаленню вміння використовувати інтерактивні форми роботи з дітьми з економічного виховання.

/Files/images/DSCN3143.jpg/Files/images/DSCN3161.jpg/Files/images/DSCN3189.jpg/Files/images/DSCN3234.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 195