Відпочинок у пришкільних таборах у 2016-2017 н.р

Організація відпочинку в пришкільних таборах загальноосвітніх навчальних закладів міста є невід’ємною частиною навчально – виховного процесу.

Протягом 14 днів понад 1900 дітей мали можливість відвідати 17 пришкільних таборів відпочинку.

Робота пришкільних таборах відпочинку була спрямована на створення умов для змістовного та цікавого дозвілля дітей, надання їм можливості творчо розвиватися, духовно та інтелектуально збагачуватися, розширювати світогляд.

Під час перебування у таборах діти брали участь у різноманітних спортивно-масових, природоохоронних, науково-технічних, еколого-натуралістичних заходах, творчих конкурсах. Були організовані зустрічі з цікавими людьми, краєзнавчі екскурсії та туристичні поїздки. Серед них: екскурсія на кондитерські фабрики «Лукас» та «Суворов» (м. Кременчук), відвідування дендропарку у м. Кропивницькому, історико – культурного музею у м. Переяслав- Хмельницький, зоопарку у с. Озера та кінного заводу, триденний похід по лісовому масиву с. Веселого, відвідування військової частини 2269 та музейного центру ім. А.Ф. Худякової.

Спільно з позашкільними закладами та закладами культури організовано концерти та вистави, музичні та розважальні програми.

З метою зацікавлення дітей іноземними мовами особлива увага приділялась організації мовних загонів та таборів. В кожному навчальному закладі були створенні мовні або мовно – профільні загони з обов’язковою мовною практикою.

В НВК «ЗНЗ І-ІІІ ст. № 9 – спеціалізована школа» та НВК «Олександрійський колегіум – спеціалізована школа» працювали мовні табори, де діти мали можливість практично застосову­вати знання з мов, отримані протягом навчального року. Спілкування в таких таборах відбувалось тільки іноземною мовою, а знання та навички застосовувались у різних формах діяльності.

Для кожного учасника пришкільного табору відпочинку було організоване обов’язкове дворазове харчування. Для 458 дітей пільгових категорій забезпечено харчування за рахунок міського бюджету.

Керівники вміло організували роботу табірних загонів. Під час роботи було враховано та задоволено потреби кожної дитини.

/Files/images/36576289.jpg/Files/images/36576301.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 396