Семінар – практикум для вихователів на тему: «Рух – це життя»

25 травня 2017 року в дошкільному навчальному закладі (ясла-садку) №14 відбувся семінар – практикум для вихователів на тему: «Рух – це життя» проведеного вихователем Головатою О.С..

Метою семінару – практикуму було поглибити і закріпити знання вихователів про сучасні вимоги до організації і проведення спортивних вправ, а саме: степ-аеробіки; познайомити з новим, сучасним видом спорту започаткованим у Фінляндії – Hobbyhorse (хобби-хорсинг).

Степ – аеробіка – це тренування, в основу якого покладено різні способи спуску та підйому на спеціальну степ – платформу. При виконанні вправ на степ – платформах, навантаження на ноги не більше, ніж при виконанні інших видів вправ. Під час занять на степ – платформах покращується вентиляція легенів, поступово формуються навички правильного дихання під час рухів. Ці заняття цілком підходять для дітей старших вікових груп і різного рівня підготовленості.

Хобби-хорсинг - це верхова їзда, де замість живих коней використовують іграшкових. У Фінляндії цей вид спорту зараз досить популярний - особливо серед дівчаток. За підрахунками, близько 10 тисяч підлітків регулярно зустрічаються, щоб тренуватися разом. І там все дійсно по-дорослому: на турнірах оцінюють виїзди і стрибки. Дівчатка перестрибують на іграшкових конях через перешкоди, намагаючись повторити елегантні рухи справжньої їзди.

Вихователі отримали нові теоретичні знання, практичні навички, гарний настрій, покращене самопочуття та заряд бадьорості.

Кiлькiсть переглядiв: 443