Всеукраїнський молодіжно-підлітковий фестиваль шістдесятників та дисидентського руху

З 15 по 18 травня 2017 року Міжнародний центр дитячої наукової творчості «MANLAB.CAMP» у Пущі-Водиці приймав учнів, які приїхали з усієї країни для участі у Всеукраїнському Молодіжно-підлітковому фестивалі шістдесятників та дисидентського руху. Взяли участь у заході і слухачі секцій КМАНУМ, учні НВК «Олександрійський колегіум - спеціалізована школа» Олександрійської міської ради Криволапов Олександр, М’ясківська Валерія та Рудик Марія.

На фестиваль було дібрано 38 учнів 6–10-х класів із 90 поданих заявок. Програма була складена так, щоб, окрім розкриття тематики фестивалю, учні опанували навички командоутворення і вміння відокремлювати факти від оціночних суджень.

Впродовж фестивалю МАНівці мали можливість прослухати інтерактивні лекціі Ольги Балашової «Митці-шістдесятники», Оксани Розумної «Рух опору та культурна дипломатія» у Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого, провели інтерактивну бесіду «Що я знаю про Василя Симоненка?» у Бібліотеці імені В.А.Симоненка із модератором Тетяною Срібною, взяли участьт у квест-іграх «Хто такі шістдесятники та дисиденти?» та «Київ шістдесятників та дисидентів», брифінгу в Українському кризовому медіа центрі «Презентація події». Крім того, учасники заходу прослухали концерт «Співана поезія шістдесятників» у виконанні Тараса Компаніченка та концерт гурту «Хорея Козацька».

На згадку про фестиваль учасники виготовили власноруч листівки, а для подальшого вивчення дисидентського руху отримали у подарунок енциклопедичний довідник «Рух опору в Україні 1960–1990» та сертифікати учасників.

Кiлькiсть переглядiв: 329