Перемога у XVII Міжнародному конкурсі з української мови імені Петра Яцика

16 травня в м. Києві в Національному академічному драматичному театрі імені Івана Франка відбулося урочисте закриття і нагородження переможців XVII Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.

У творчому змаганні взяли участь тисячі школярів, учнів профтехосвіти, студентів, курсантів та ліцеїстів військових навчальних закладів.

Мовний «марафон», який традиційно 9 листопада в День української мови розпочався в Білій Церкві, завершився у столиці.

Конкурс проводився у декілька етапів за олімпійською системою, що дозволяє визначити кращих знавців на районному, обласному та всеукраїнському рівнях. Для здобуття перемоги конкурсантам необхідно вміти майстерно писати твори, добре знати орфографію та пунктуацію української мови, а також вміти креативно висловлювати свою думку.

Учениця 3-В класу НВК «Олександрійський колегіум-спеціалізована школа» Глазкова Катерина єдина в області стала призером: вона виборола ІІІ місце в ІV етапі конкурсу. Катя отримала диплом переможця, цінні подарунки та грошову винагороду.

Переможців конкурсу привітав Президент України Петро Порошенко, заступник Міністра освіти і науки України Павло Хобзей, відомі українські мовознавці, письменники та меценати. Присутні отримали задоволення від святкового концерту, незабутні враження від спілкування з українським письменником Михайлом Слабошпицьким та іншими цікавими людьми.

Вітаємо Катерину та її вчителя Маркову Світлану Олексіївну з високою перемогою! Бажаємо нових зіркових злетів! Рідне місто вами пишається!

Кiлькiсть переглядiв: 137