Веломандрівка «Навколо рідного краю»

Свою чергову веломандрівку з 13 по 17 липня 2015 року здійснили юні туристи Будинку дитячої та юнацької творчості Олександрійської міської ради. Цього разу маршрут веломандрівників пролягав до Кременчуцького водосховища, щоб на свої очі побачити його гігантське плесо та на ближче пізнати затоплену історію.

Далі юні велотуристи побували у неіснуючому місті Орбіта, що колись будувалось для обслуговуючих робітників-електриків Чигиринської АЕС. Стоять застиглі у 80-х роках минулого сторіччя дев’ятиповерхові будинки.

Звичайно юні мандрівники не могли оминути славне місто Чигирин, засноване у першій половині XVI століття на кордоні з Диким Полем, що посідає визначне місце в історії України. Свого найбільшого розквіту місто досягло в 1648—1657 рр., коли було гетьманською резиденцією Богдана Хмельницького. З 1657 по 1676 роки Чигирин обирали своєю резиденцією гетьмани України І. Виговський, Ю.Хмельницький, П.Тетеря, П.Дорошенко.

Надалі маршрут пролягав через унікальний скансен, тобто Музей просто неба, що почали зводити неподалік мальовничої Стецівки Чигиринського району: серед широкого поля людське око вже радують старовинні хати, вітряк, заввишки 9 метрів та церква. Вона донедавна стояла в присілку Сеньківці села Драбівці, тому в літературі згадується і як "церква з с. Сеньківці", і як "Миколаївська церква з с. Драбівці".

Промандрувавши залізними конями за п’ять днів понад сто вісімдесят кілометрів, отримавши заряд енергії, додаткові знання з історії та географії, бадьорі юні вело мандрівники повернулися до рідної Олександрії.

Керівник вело групи, заступник директора з навчально-виховної роботи Ю. Мажаєв

/Files/photogallery/1333/IMG_4417.JPG/Files/photogallery/1333/IMG_4355.JPG/Files/photogallery/1333/IMG_4318.JPG/Files/photogallery/1333/IMG_4303.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 313