Вшанування героїв Олександрійщини

У рамках проведення Тижня молодого вчителя, який традиційно проводиться уравлінням освіти, молоді та спорту Олександрійської міської ради та міськкомом профспілки працівників освіти і науки України, за сприяння колективу Олександрійського музейного центру імені Худякової А.Ф. 24 березня 2015 року відбувся інформаційний форум «Патріотичне виховання дітей і молоді - запорука міцності держави», присвячений 70-річчю звільнення України від німецько-фашистських загарбників та увічненню подвигу воїнів-учасників АТО.

Методист науково-методичного центру Гейко С.І., керівник міської школи молодого вчителя, акцентувала увагу слухачів Школи на необхідності посилення патріотичного виховання учнівської молоді.

В.Горенко, головний спеціаліст уравлінням освіти, молоді та спорту, привітала молодих вчителів. Вона наголосила, що молоді спеціалісти, які зараз працюють у загальноосвітніх закладах міста, мають високу фахову підготовку, відзначаються відповідальністю та професійністю у проведенні уроків та позакласних заходів. Вони знайомляться з передовим досвідом кращих педагогів міста, дослуховуються до порад старших колег.

Перед молодими вчителями виступили Шкорина П.І., заступник директора науково-методичного центру уравління освіти, молоді та спорту, та Слєта В.Я., голова міськкому профспілки працівників освіти і науки України, які обгрунтували важливість піднятої для обговорення теми у формуванні свідомого патріотизму, активної громадянської позиції в умовах сьогодення.

Молоді спеціалісти ознайомилися з експозиціями музейного центру, працівники якого професійно, на високому рівні поділилися своїми дослідницькими надбаннями щодо увічнення подвигу воїнів-учасників АТО – колишніх вихованців загальноосвітніх навчальних закладів освіти.
Проникливо прозвучали поетичні рядки вчителя української мови та літератури ЗНЗ І-ІІ ступенів №8, молодого спеціаліста Косяк А.Ю, присвячені матерям героїв:
...Я знаю, заблукав мій син серед темної ночі...
Людоньки добрі, допоможіть.
Дорогу додому сину вкажіть.
Бо я так терпляче чекаю і вірю.
Сину, синочку! Як же серденько за тобою болить!
Зібрання завершилося реквієм за загиблими земляками.

Слєта В.Я., голова міськкому
профспілки працівників освіти і науки України

/Files/photogallery/1309/14.JPG/Files/photogallery/1309/8.JPG/Files/photogallery/1309/2.JPG/Files/photogallery/1309/1.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 192