Україна – єдина країна

Громадянське суспільство потребує зрілої, свідомої особистості, яка може керуватися власним розумом, моральними чинниками, виходячи з духовних цінностей суспільства. Розбудова такого суспільства в Україні прокладає шлях до інтеграції у європейський та світовий простір, і соціалізація особистості на тлі власної національно-культурної ідентичності є важливою складовою цього процесу. Саме культурній особистості та національній культурі, як важливому сегменту духовного життя громадянського суспільства в День Знань і після урочистостей, присвячених початку нового навчального року, був присвячений Перший урок «Україна – єдина країна» для учнів всіх навчальних закладів Олександрії.

Змістовний наголос на Першому уроці робився на тому, що учні повинні не лише ідентифікувати себе з українським народом, а й прагнути жити в Україні, пов’язувати з нею свою долю, служити Вітчизні на шляху її становлення як суверенної і незалежної, демократичної, правової і соціальної держави; поважати Конституцію України і виконувати норми законів; бережно ставитися до етно-етичної культури народу України; поважати світовідчуття, ментальні особливості людей різних регіонів нашої Батьківщини; володіти рідною та державною мовою; визнавати пріоритети прав людини, поважати свободу, демократію, справедливість.

Переважна кількість Перших уроків була спланована і проведена як Уроки мужності, на яких формувалося у дітей почуття сучасної національної ідентичності на кращих прикладах мужності і звитяги, виявлених нинішніми захисниками Батьківщини, їх героїчної боротьби за незалежність і цілісність держави.

На Першому уроці йшла мова про мужність українських військових та добровольців, їх вірність Присязі українському народові, готовності віддати життя за мир і спокій в Україні, а також про героїзм простих українців, які з перших днів антитерористичної операції допомагають забезпечувати війська захисним спорядженням, ліками, продовольством та, незважаючи на ризик, вивозять із захоплених міст і сіл громадян.

/Files/photogallery/1233/8.JPG/Files/photogallery/1233/2.JPG/Files/photogallery/1233/7.JPG/Files/photogallery/1233/9.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 91