Вітаміни в раціоні дітей

Немає необхідності доводити про користь вітамінів. Працівники ДНЗ № 29 пам’ятають, що у харчуванні дитини необхідно контролювати кількість їжі, що з'їдається і склад раціону, адже смакові звички, придбані в дитинстві, залишаються з людиною на все його життя. Немає дітей, які б з народження обожнювали солодощі, колу і чіпси, є дорослі, які їх до цього привчили.

Говорячи про правильне харчування, не можна забувати про активні регулятори обміну речовин - про вітаміни, тому ми обов'язково вводимо в щоденний раціон вихованців ДНЗ продукти які їх містять.

Треба оберігати дітей від зайво калорійних продуктів, які провокують зайву вагу. Зайва вага - це загроза захворювання і зовнішність, через яку дитина стане предметом насмішок з боку однолітків. Це комплекс меншовартості, який може зберегтися на все життя. А провиною всьому будуть люблячі дорослі, які привчили своє чадо до споживання таких смачних і таких шкідливих для здоров'я продуктів. Цукерки, булочки, тістечка у раціоні дитини повинні бути ласощами, а не повсякденною їжею. Привчайте дітей їсти житній (чорний) хліб і хлібні вироби з додаванням висівок, так як саме в них міститься та кількість вітаміну В, що забезпечує нормальну діяльність нервової системи, кишківника та інших органів і систем маленької людини.

Часто, особливо у весняний час, наші діти стають млявими без причини або навпаки надто дратівливими, у них знижується працездатність, підвищується стомлюваність, виникає неприємна сухість і лущення шкіри і т.д. Ми знаходимо різні пояснення такого їх стану, в той час як дійсною причиною є незбалансоване харчування і дефіцит вітамінів.

Таким чином, для правильного харчування в харчовий раціон дитини має входити не тільки певний набір білків, жирів і вуглеводів, але й повний комплект вітамінів. Пам'ятайте, що все корисне здається непривабливим і несмачним у того, у кого немає такої звички з дитинства. Привчайте своїх діток до того, що є корисні продукти, які будуть сприяти прекрасному цвітінню шкірних покривів, блиску волосся і очей, а також високої працездатності - як фізичної, так і розумової, - всього того, що і є проявом здоров'я.

/Files/images/dnz_29/vtamni/SAM_1742.JPG/Files/images/dnz_29/vtamni/IMG_2496.jpg/Files/images/dnz_29/vtamni/IMG_2493.jpg/Files/images/dnz_29/vtamni/2013-11-21 08.01.30.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 226