Фізкультурно-оздоровча робота в літній період

Бажання бачити дітей здоровими – спільне для батьків і педагогів. Саме тому збереження і зміцнення здоров’я кожної дитини є одним із завдань дошкільного закладу № 39. В закладі створені для цього необхідні умови – обладнані зони фізичної активності на території та в приміщенні дитячого садка, педагоги забезпечують раціональний режим дня.
Протягом літнього періоду щорічно в закладі оздоровлюється більше 330 дітей.

Педагоги закладу ефективно використовують традиційні технології фізкультурно-оздоровчої роботи, такі як: фізкультурні заняття та розваги, рухливі ігри, ранкову гімнастику та вдало використовують ігри в футбол, городки, катання на велосипеді та самокаті.

Позитивний ефект дає також використання спеціальних загартовуючихпроцедур: ходьба по «стежині здоров’я», босоніж по траві, по піску, по землі, що сприяє укріпленню м’язів стопи, пальців ніг, зняттю напруги та профілактиці плоскостопості. Подобаються дітям і вправи звукової гімнастики.

Залюбки приймають малюки сонячні та повітряні ванни, що проводяться в ігровій формі під час прогулянок та після денного сну.
Дієвим способом загартування дітей в закладі є масаж рук, стоп, вух, їх із задоволенням роблять діти, перевтілюючись у кумедних звірят чи казкових героїв.
Позитивні емоції переповнювали дошкільнят під час фізкультурної розваги «Козацькі пригоди».
Особливе задоволення та емоційну насолоду приносять дітям ігри та вправи з водою в літньому басейні.

/Files/images/dnz_39/1.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 75